sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Ihminen Itkee...

Miksi me itkemme? Miksi juuri kyyneleet kuvastavat syvinpiä tunteitamme? Niin iloissa kuin suruissaki. Onko ihminen joka ei itke suruaan, tunteeton? Onko ihminen joka nauraa vedet silmistä vuotaen, yliherkkä? Helpommin näkee ihmisen nauravan vedet silmissä, kun itkien, julkisesti. Kun kohtaa hauskan asian, sitä nauraa,,,itkien. Kun kohtaa suuren surun sitä itkee katkerasti. Onko asia aina niin? Ilo tuodaan helposti esille julkisestikin. Suru on monelle vaikeampaa.

Ihminen itkee......

Miksi hän ei pysty yhtä julkisesti itkemään, tuoden suureen ääneen tuskansa esille? Onko hän tunteeton? Vai sureeko hän toisella tapaa. Hiljalleen, kyynel kerrallaan, ajallaan. Vaikka sydän haluaisi huutaa suureen ääneen, surun ja tuskan pois. Ehkä hän pelkää kontrollin pettämistä, julkisivun murenevan. Entä jos suru tuntuu niin suurelta ettei enää haluakkaan palata, lakata itkemästä.
Ehkä sekin pelko häivähtää mielessä,kahliten, hilliten,mutta hän tietää, uskoo ja toivoo että aika on se lääke, joka tepsii kaikkeen suruun. Siksi hän itkee hiljaa, kyyneleen silloin toisen tällöin. Juuri sen verran ettei surunmalja vuoda yli
On ajalla mahtava voima ja valta,
saa tuntumaan kaiken paremmalta.
Se kirkastaa muistot, voitelee haavat
Kaikki sen taian tuntea saavat.
"Kun joko ilosi tai surusi tulee suureksi,
mailma muuttuu pieneksi."
.
"Itkeminen on ihmiselle väline ilmaista tunteitaan. Voimakkaan ahdistuksen vallitessa itku voi helpottaa oloa. Itkeminen liittyy myös erittäin onnellisiin hetkiin.
Ensinnäkin itku auttaa psyykkisesti. Itkijä osaa usein itsekin päätellä vasta silmistä valuvista kyynelistä, että asiaan liittyy voimakkaita tunteita. Itkevä ihminen on tosissaan. "
.
Anna sanat surullesi,
tai sydämesi särkyy.

6 kommenttia:

Ama kirjoitti...

Ootkos toi pikku tyttö sinä?

Anonyymi kirjoitti...

Jep...

Ama kirjoitti...

Kaihoisan surullinen katse. Jos oisit koira, oisit varmaan tiibetinspanieli :)

tetra kirjoitti...

Jos katsost blogissain tänne: http://tetra.vuodatus.net/blog/349791 (tai kategor."Wanhan valokuvan kertomaa, vieritä alas) ymmärrät surullisen ilmeen.
ja.. jos olisin koira, en olis cocceli. Vaan tipsu tai seefferi tai muu pystykorva...(olen ollut edellisies elämäs laivakoira lofooteil..hih..)

tetra kirjoitti...

VOI EI..kylläpäs luen huolimattomast. Säähä SANOIT tipsu!! Luin spanieli hrr...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoista tietoa