keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Vähän Ylistystä askartelulle


oo


Olen aina halunnut piirtää ja kirjoittaa. Kumpaankaan ei minulle ole liiemmin lahjoja suotu.
Silti olen aina sitä tehnyt. Äiti oli hyvä piirtäjä. Sellainen valokuvantarkka, naivisti, tai miksi sitä sanotaan. Olen viimeaikoina käyttänyt melkein kaiken luppoaikani Atc-korttien tekoon. Siinä mielestäni yhdistyy piirtäminen ja kirjoittaminen. Kun leikkaa jonkin kuvan esim.lehdestä, on kuvaan jo syntynyt tarinanpoikanen. Sitte vaan liittää siihen muita elementtejä ja "tarina" on valmis. Esimerkiksi sanontoja ja laulunsanoja on hauska kuvittaa ja samalla saa päästää mielikuvituksensa valloilleen.
Poliittisia kannanottojakin voisi näin tuoda julki ;) "Hallitsijat" (Halonen ja Nero)


Tottavie, en tiedä mikä on se oikea "tyyli" näissä korteissa? mahdanko vaan tehdä kuvakollaaseja, sellaisia pieniä pieniä;) Mutta netistä löytämissäni korteissa on tyylejä yhtä monta kuin on tekijääki, niin kuin taiteessa yleensäkin...kröhöm...

Joskus kun selailen sitä paperisilppua pöydälläni, huomaan että jostain senhetkisestä mietteestäni on kuin itsestään muodostunut kortti. Kuten tämä..tässä on pohjana Myrnaservetti. Se toi mieleen äitini. Hän on joskus viiskytvuot sit piirtänyt saman kuvion, astiastosta mallia ottaen. Sitten silmiini osui tuo kehys ja lintu. Pieni enkelipoika toi mieleeni pikku koiruni ja näin kortista tuli muisto heille. En laittanut korttiin enää mitään leimoja t.m.s.joten kai siitä tuli vain muistokortti itselleni.

Tämä kortti syntyi myös itsestään. Teimme live-vaihdossa korttipohjia, erilaisin menetelmin ja siellä syntyi tämä pohja. Se kuvaa mielestäni avaruutta ja pari planettaakin siinä on. Siinä nuori nainen haaveilee lapsesta , joka ”annetaan ylhäältä” Laitoin kortin nimeksi kuitenkin ”pikkuveli” koska se myös kuvastaa pienenä enkelinä olevaa pikkuveljeäni.
Vähän surullisia, mutta..
kyllä sanonnoista hauskojakin saa.. klickaa isommaks..

"Luomakunnan kruunu"

Sattumansatoa tämäki kuva. Leikatessani otin roskiksesta mielenkiintoisia suikaleita ja liitin kuvaan…tämä on" Lintuperhe"…taitaa olla lievästi piilokuva.. vai huomaatteko siinä kaksi lintua ja munan?
Joskus saa hakea aihetta pitkään ja nimeä vielä pidempään. .

Joskus värit ratkaisevat, kuten tässä"Afrikka" ja Sammakko iltakävelyllä"

......joskus pikkukuvat vaan sopivat hyvin yhteen …
"Kirkko keskellä kylää" ja "mailmassa monta on.."
ja sitten vasta alkaa etsiä niille sanomaa tai jotain..hmm..

Tai, sit voi "piirtää" unensa ;)
Tai voi vain antaa mielikuvituksen lentää